La Plaça Reial

La Plaça Reial és un dels llocs emblemàtics i més singulars de Barcelona. El projecte de la plaça fou aprovat l’any 1848, perseguint l’objectiu de crear espais amplis dins la ciutat emmurallada, i anticipant la gran expansió de Barcelona fora de l’antic perímetre de les muralles medievals que significà l’aprovació i execució del Pla Cerdà a partir de 1860. Hi ha una font central anomenada de les Tres Gràcies, projectada per Antoni Rovira i Trias (1876), i dos fanals que són obra d’Antoni Gaudí.

A tocar de les Rambles, en ple barri Gòtic, sota les seves voltes s’hi troben alguns dels locals més freqüentats pels barcelonins i per aquells que ens visiten.

Durant els dies laborables, la Plaça Reial és un lloc de trobada quotidià, amb una activitat social i mercantil molt viva. Els seus comerços, bars i restaurants donen servei diari als veïns i a molts barcelonins que passen les seves jornades laborals als encontorns de la Plaça.

D’altra banda, hi ha qui s’hi deixa caure diumenge al matí, per fer un aperitiu en alguna de les seves terrasses abans de dinar amb la família. D’altres hi van als vespres, per assitir a algun dels nombrosos concerts que programen en directe diversos locals que formen part de la memòria col.lectiva de la nostra ciutat.

Altrament, els nostres records de la plaça van lligats als mariners estrangers que passejaven en grups, a la fira filatèlica, a matins assolellats d’hivern…

Us animem a venir a la Plaça Reial, a gaudir-la i us adonareu que continua essent un dels millors llocs de Barcelona per quedar amb els amics o per passejar-hi amb la família.

Us hi esperem!